Avokado rrit funksionin kognitiv

Avokado rrit funksionin kognitiv

Simptomat e dementia përfshijnë humbjen e memories, të menduarit mbi problemet dhe shton gjykimin mbi gjëra të ndryshme.

Sidoqoftë, konsumimi i ushqimeve të veçanta, si avokado dhe vezët mund të ndihmojnë në rritjen e funksionit të trurit.

Konsumimi i avokados mbetet njëri nga ushqimet më të popullarizuara për vaktin e mëngjesit, por njëherësh ai mund t’ju ndihmojë më vonë në jetë.

Kërkimet kanë zbuluar se avokado rrit funksionin kognitiv. Studimi është publikuar në revistën International Journal of Psychophysiology.