La Liga Për të përfunduar sezonin në kohë, La Liga pritet të zhvillojë ndeshje çdo ditë, madje edhe duke filluar nga ora 23:00, gjatë gjithë verës.

Bundesliga nisi sërish dje, me La Ligën dhe Serien A të vendosur për të filluar stërvitjen në grup nga nesër, pasi masat e bllokimit rreth pandemisë së coronavirusit janë lehtësuar.

Me një datë fillimi për ndeshjet rreth 13 qershorit, sezoni pritet të përfundojë gjatë pikut të verës.

Sipas gazetës spanjolle AS, kjo do të thotë një lojë e caktuar për çdo ditë të vetme në javë, me skuadrat që do të lejohen të paktën 72 orë ndërmjet ndeshjeve.

Disa ndeshje do të fillojnë në orën 23:00 për të shmangur nxehtit e madh.

Qëllimi do të jetë përmbyllja e sezonit deri më 29 korrik, kështu që ata më pas mund të përgatiten për Ligën e Kampionëve dhe Ligën e Evropës në gusht.