Një autobus i viteve 1940, ku një aventurier 24-vjeçar vdiq nga uria në shkretëtirën e Alaskan është hequr pasi shumë turistë vdiqën ndërsa përpiqeshin ta arrinin atë.

Një helikopter i ushtrisë amerikane largoi automjetin nga vendi në perëndim të lumit Teklanika, ku i ishte lënë të ndryshket për më shumë se gjysmë shekulli, transmeton rtv21.tv.

Autobusi u bë i famshëm nga “Into The Wild”, një libër dhe film që tregoi historinë e vdekjes së Chris McCandless pasi ai jetoi brenda tij për 114 ditë.

Heqja e tij u bë të enjten pasi shteti u thirr në 15 operacione kërkimi dhe shpëtimi të lidhura me autobusin. Autobusi u fajësua për inkurajimin e rritjeve të rrezikshmërisë ndërsa aventurierët kaluan terrene të rrezikshme duke u përpjekur ta gjejnë atë.

Dy udhëtarët vdiqën ndërsa po udhëtonin drejt automjetit në incidente të ndara në 2010 dhe 2019, thanë zyrtarët.

Autori Jon Krakauer tregoi historinë e McCandless në librin e vitit 1996 “Into The Wild”, i cili u përshtat në një film në vitin 2007 me regji nga Sean Penn.

Libri dhe filmi tregojnë historinë e një idealisti të ri i cili donte të hiqte veten nga shoqëria duke u hipur në Alaska për të jetuar me shumë pak furnizime./21Media