Lavrov: Anëtarësimi i Finlandës e Suedisë në NATO nuk përbën ndryshim

Ministri i Jashtëm rus, Sergei Lavrov ka thënë se kombet nordike si hyrja në aleancën ushtarake perëndimore ndoshta do të “nuk do të kishte shumë ndryshim”.
“Finlanda dhe Suedia, si dhe vende të tjera neutrale, kanë marrë pjesë në stërvitjet ushtarake të NATO-s për shumë vite. NATO merr parasysh territorin e tyre kur planifikon përparime ushtarake në Lindje. Pra, në këtë kuptim ndoshta nuk ka shumë dallime. Le të shohim se si territori i tyre përdoret në praktikë në aleancën e Atlantikut të Veriut”, ka thënë ai.
Në fakt ishte befausese edhe deklarata e presidentit rus, Vladimir Putin i cili ka thënë se s’kishte “asnjë problem” me Suedinë dhe Finlandën që t’i bashkoheshin NATO-s, pasi vendet nuk përbënin asnjë kërcënim për Rusinë./21Media

Back to top button