Disa thënie nga Al Pacino

Disa thënie nga Al Pacino

Sot konsiderohet një nga aktorët më të mëdhenj në historinë e filmit. Performanca në kultin ‘Kumbara’ është për shumicën ende roli më i mirë i luajtur në ekranin e filmit.

Përveç aktrimit, vetë Al Pacino pati një jetë tërheqëse. U rrit në Bronx – Nju Jork, mbijetoi në rrugë, fjeti në teatro dhe para se të bëhej i famshëm, kishte një numër punësh më pak të paguara – portier dhe postier.

Sidoqoftë, gjithçka ndryshoi kur mori rolin e Michael Corleone në filmin “Kumbara” më 1972. Pacino nuk u martua kurrë dhe ka tre fëmijë. Këto janë disa nga deklaratat e tij që aktori përdori në jetën e tij:

– Rregulli i parë është: Mos u dorëzoni kurrë. Rregulli i dytë është: Kujtoni gjithmonë rregullin e parë!

– Asnjëherë mos e arsyetoni dhe mos i shpjegoni askujt. Të gjithë do ta kuptojnë se si i përshtatet atij.  

– Në jetë ka aktrim – e vërteta kërkohet në art.

– Lëndimet nga njerëzit e afërt nuk mund të shërohen. Ata e dinin se ku po godisnin.  

– Sa më i vjetër dhe më i mençur është një person, aq më pak dëshiron të diskutojë çështje të parëndësishme. Ai thjesht ka dëshirën të ngrihet, të dëshirojë më të mirën dhe të largohet.

– Nuk ka fat, ka vetëm përqendrim.

– Ndonjëherë është më mirë të jesh me djallin që njeh sesa me një engjëll që nuk e njeh.