Robert Lewandowski ka folur me fjalë të mëdha për marrëdhënien e tij me Jurgen Klopp, duke thënë se tani shefi i Liverpoolit ishte “mësuesi i keq” që e shtyu atë në rrugën e rritjes së tij profesionale.

Pasi hasi në shumë vështirësi në vitet e tij të adoleshencës, Lewandowski filloi të shënonte rregullisht për Znicz Pruszkoë dhe Lech Poznan, gjë që i dha atij një lëvizje në Borussia Dortmund në vitin 2010.

Fillimi i jetës së Lewandowskit në Bundesliga nuk ishte me i qetë, pasi ai u vendos në një pozitë të panjohur si numri 10 dhe hasi në shumë vështirësi në stërvitje nën urhdërat e Jurgen Klopp.

Duke zbuluar se si u zhvillua marrëdhënia e tij me Klopp në “Players Tribune”, Lewandowski tha:

“Jurgen nuk ishte vetëm një figurë babai për mua. Si trajner, ai ishte si mësuesi “i keq”. Dhe dua të them këtë në kuptimin më të mirë të fjalës. Më lejo të shpjegohem. Mendo përsëri kur ishe në shkollë. Cilin mësues e mbani mend më shumë? Jo ai që e bëri jetën të lehtë për ty dhe kurrë nuk priste asgjë nga ti. Jo jo jo. Ju kujtohet mësuesi i keq, ai që ishte i rreptë me ju. Ai që ju bëri presion dhe bëri gjithçka për të marrë më të mirën nga ju. Ky është mësuesi që ju bëri më të mirë, apo jo? Dhe Jurgen ishte i tillë. Ai nuk ishte i kënaqur të të linte të ishe student i kategorisë B, e di? Jurgen dëshironte studentë të kategorisë A +. Ai e donte atë për ju. Ai më mësoi aq shumë. Kur arrita në Dortmund, doja të bëja gjithçka shpejt, pasime të forta, vetëm me një prekje. Jurgen më tregoi të qetësohem, të bëjë dy prekje nëse është e nevojshme.”, tha në fund sulmuesi polak.