Parada e Krenarisë”, një eveniment simbol i komunitetit LGBTI është zhvilluar edhe në Tiranë.

Parada e Krenarisë”, një eveniment simbol i komunitetit LGBTI është zhvilluar edhe në Tiranë.

Përqafime, buzëqeshje dhe ngjyrat e ylberit kanë mbizotëruar të shtunën në kryeqytetin shqiptar në rastin e ditës kundër homofobisë.

E pranishme në këtë paradë ka qenë dhe avokatja e popullit Erinda Ballanca. Mbështetësit e LGBTI kanë marshuar te bulevardi Dëshmorët e Kombit me pankarta në duar për të pedaluar dhe apeluar në ditën ndërkombëtare kundër homofobisë dhe transofobisë.

Në vitin 2007 Shqipëria ka nënshkruar Deklaratën e Kombeve të Bashkuara mbi Orientimin seksual dhe identitetin gjinor./oranews