Ligji për financimin e partive politike synon transparencë më të madhe

Ligji për financimin e partive politike synon transparencë më të madhe

Përkundër dështimit të votimit në seancën e së premtes, miratimi në Kuvend i plotësim-ndryshimit të ligjit për financimin e partive politike po vlerësohet se do t’i bëjë më llogaridhënëse dhe transparente subjektet politike në vend. Përmes fuqizimit të zyrës për kontrollin e financave të partive, konsiderohet se qytetarët dhe shoqëria civile do të dinë më mirë si shpenzohen 4.2 milionë euro të taksapaguesve që shkojnë për financim çdo vit tek partitë./21Media