Plani i Nisma- AKR- PD për politikë të jashtme

Plani i Nisma- AKR- PD për politikë të jashtme

Lideri i Nismës, Famtir Limaj teksa prezantoi planin për politikë të jashtme të koalicionit Nisma- AKR- PD tha se janë të fokusuar në dy drejtime, pëmrbyllja e dialogut me Serbinë dhe vazhdimi i integrimeve në BE.

“Përmbyllja e çështjeve të hapura me Serbinë nuk është përmbyllje politike e jashtme klasike. Marrëdhëniet specifike mes Kosovës dhe Serbisë lidhen fort edhe mënyra e zhvillimit ekonomik të vendit tonë, perspektiva e anëtarësimit të Kosovës në mekanizma ndërkombëtare deri në OKB.”, tha Limaj.

Ai tutje se faza e fundit e bisedimeve me Serbinë duhet të përmbyllet nga qeveria e ardhshme./21Media