I burgosuri i mitur i cili u dënua me burgim të përjetshëm është liruar pasi kaloi 68 vjet pas hekurave gjatë të cilave ai refuzoi të aplikonte për lirim me kusht sepse ai tha se nuk vrau kurrë askënd.

Joseph Ligon ishte 15 vjeç kur u dënua me burgim të përjetshëm në vitin 1953 për pjesëmarrje në një varg grabitjesh dhe sulmesh me një grup adoleshentësh të dehur në Filadelfia.

Dy njerëz vdiqën si rezultat i atyre krimeve, megjithëse Ligon i tha se ai nuk vrau askënd, transmeton rtv21.tv.

Në vitin 2012, Gjykata e Lartë vendosi që dënimet e detyrueshme të përjetshme të vendosura ndaj të miturve përbënin një dënim mizor dhe të pazakontë dhe kështu ishin antikushtetuese.

Pas këtij vendimi, Pensilvania ishte midis disa shteteve që refuzuan të ulin dënimet me burgim të përjetshëm.

Katër vjet më vonë, gjykata urdhëroi shtetet që të ulnin në mënyrë retroaktive dënimet për ata që u dha burgim të përjetshëm për krimet e kryera nga të miturit./21Media