Është koha që pëllumbat të qëndrojë në qendër të vëmendjes dhe të shkëlqejnë! Pëllumbat që shohim në qytete janë vetëm maja e ajsbergut me pupla, ka shumë lloje të bukura dhe të pazakonta pëllumbash që shumë prej nesh nuk i kanë parë ndonjëherë.

Është bërë një album me imazhe të pëllumbave më të rrallë dhe më në mode, transmeton rtv21.tv.

Pëllumbat janë gjallesa interesante, kur filloni të mësoni më shumë rreth tyre. Për shembull, disa shkencëtarë argumentojnë se pëllumbi i zakonshëm i qytetit (aka si pëllumbi i shkëmbit) mund të ketë qenë figura e parë që njerëzit e kanë përdorur. Ata janë paraqitur si figura, në mozaikë në monedha nga Mesopotamia antike që nga të paktën 4500 vjetë para Krishtit./21Media