Në Mbretërinë e Bashkuar, dhjetë njerëz vdiqën në 24 orët e fundit si rezultat i koronavirusit, i cili është të paktën në një ditë që nga 9 shtatori i vitit të kaluar, njoftoi Ministria e Shëndetësisë.

Në ditën e kaluar, u regjistruan 1.882 raste të reja, të cilat vazhduan trendin e favorshëm, sepse kishte 2.206 prej tyre kete të shtunë dhe 2.756 të premten.

Që nga fillimi i epidemisë, raste me covid janë regjistruar në Britani 4,387,820 , kurse 127,270 pacientë kanë vdekur.

Sipas të dhënave të fundit, 32,849,000 njerëz në Mbretërinë e Bashkuar morën dozën e parë të vaksinës së koronavirusit, e cila është pak më pak se 50% e popullsisë, dhe 156,000 u imunizuan kete të shtunë./21Media