Rrezet X kanë zbuluar se ngjyra të cilën Van Gogh e ka përdorur për të pikturuar lulet e diellit, dëmtohet nga drita duke humbur gjallërinë

Rrezet X kanë zbuluar se ngjyra të cilën Van Gogh e ka përdorur për të pikturuar lulet e diellit, dëmtohet nga drita duke humbur gjallërinë

Muzeu Van Gogh në Amsterdam po rishikon mënyrën se si të shfaq pikturën e artistit të titulluar “Sunflowers” apo në gjuhën shqipe “Lule Dielli”, pasi një teknikë e re pioniere zbuloi se petalet e pikturës dhe rrjedhjet po thaheshin me një ngjyrë kafe ulliri si rezultat i përdorimit të një boje të verdhë të ndjeshme nga artisti.

Një hetim i mundimshëm i rrezeve X  kanë zbuluar ngjyrën që se Vincent Van Gogh ka përdorur. Bëhet fjalë për dy lloje të ndryshme të një bojë të verdhë të kromit, njëra prej të cilave është më e prirur të degradohet nën dritë