“Ne duam një mision evropian”

“Ne duam një mision evropian”

Ministri i Jashtëm gjerman Heiko Maas përsëriti sot se Gjermania nuk do të bashkohet me misionin detar të udhëhequr nga SHBA në ngushticën e Hormuzit, duke shtuar se Berlini dëshiron një mision evropian, por që përparimi në këtë drejtim është mjaft i vështirë.

“Në këtë pikë, britanikët do të preferonin të futeshin në një mision amerikan. Ne nuk do ta bëjmë atë, “u tha Maas gazetarëve.

“Ne duam një mision evropian”, tha Maas, duke shtuar se çështja nuk është në rendin e ditës, por se kërkon kohë për të bindur Bashkimin Evropian që të kryejë një mision të tillë.

Ambasada e SHBA-së në Berlin njoftoi të martën e kaluar se Shtetet e Bashkuara kishin kërkuar nga Gjermania të bashkohej me Francën dhe Britaninë në një mision për të mbrojtur anijet përmes ngushticës dhe “luftuar agresionin iranian”.

Gjermania e refuzoi kërkesën.