Presidenti i Francës, Emannuel Makron sot tha se dialogu ndërmjet të Prishtinës dhe Beogradit, është një çështje sigurie për Bashkimin Evropian.

Duke fol në video-Samitin e Procesit të Berlinit, që u zhvillua sot në Sofje të Bullgarisë, Makron tha se nga fillimi i këtij viti ka vërejtur disa gjëra pozitive në Ballkanin Perëndimor.

Sipas tij, kryetarit francez, kjo kryesisht ka të bëjë me rifillimin e bisedimeve për normalizimin e raporteve mes KOsovës dhe Serbisë, i cili si proces ishte ndërprer përgjatë 20 muajve.