Inspektorati Shtetëror i Tregut do kontrolloj marketet

Inspektorati Shtetëror i Tregut do kontrolloj marketet

Sot është dita e dytë e ndalimit të plotë të lëvizjes në vend gjatë fundjavës në Maqedoninë e Veriut,  e cila ka filluar që nga dita e premte në ora 16:00 dhe do të zgjasë deri nesër në ora 5:00 të mëngjesit. Masa e tillë u vendos si përpjekje për të zvogëluar përhapjen e virusit korona në vend, i cili ka marrë jetën 34 njerëzve dhe janë infektuar 760 persona.

Gjatë orës policore ndalesa për lëvizje nuk vlejnë për policinë, armatën, punonjësit shëndetësore, marketet dhe restorantet të cilët bëjnë shpërndarjen e prodhimeve. Gjatë fundjavës, Inspektorati Shtetëror i Tregut do kontrolloj marketet që funksionojnë nëse kanë lejet e duhura për funksionim nga shtabet e krizave në qytetet paraprake.

Ministria e Bujqësisë, Pylltarisë dhe Ekonomisë së Ujit informon të gjithë fermerët të cilët nuk janë regjistruar në Regjistrin e Ndërmarrjeve Bujqësore dhe të cilët duhet të kryejnë aktivitete bujqësore gjatë fundjavave, këtë gjë mund ta bëjnë nëpërmjet telefonit, të informojnë Shtabin Komunal të Krizave dhe të kryejnë aktivtetet e tyre./TV21