Qeveria e Kosovës sot ka miratuar 28 masat e reja kundër përhapjes së koronavirusit. Në mesin e masave të reja, bënë pjesë edhe vendimi  për çerdhet publike dhe ato private.

Në vendim e Qeverisë bëhet e ditur se  ushtrimi i veprimtarisë së çerdheve publike dhe private në tërë territorin e Republikës së Kosovës.

“17. Ushtrimi i veprimtarisë së çerdheve publike dhe private në tërë territorin e Republikës së Kosovës lejohet pas vlerësimit dhe mbikëqyrjes nga autoritetet komunale, në përputhje me Manualin për mbrojtjen nga përhapja e COVID-19”, thuhet në vendim. /21Media