"Anulojmë vendimin deri në ardhjen e ministrit të ri"

“Anulojmë vendimin deri në ardhjen e ministrit të ri”

Ministria e Arsimit, Shkencës dhe Teknologjisë ka tërhequr vendimin e shpallur ditë më herët për ndarjen e bursave, për të cilin vendim studentët e Fakultetit të Edukimit, Artit dhe Edukatës Fizike kanë mbajtur protesta.

Ministri në detyrë i Arsimit, Shkencës dhe Teknologjisë Shyqiri Bytyqi, bëri të ditur se po e tërheqin vendimin për shkak të presionit, por megjithatë sipas tij, vendimi ka qenë i drejtë.

“Niveli i bursistëve dhe përzgjedhja e bursistëve bëhet nga ana e universiteteve. Bursat të cilat i ndan MAShT nuk janë gjithëpërfshirëse. Pikërisht shpallja publike është bërë përmes një analize, ka një vit që Ministria ka bërë analiza. Asnjë shkencë sociale nuk është përfshirë në listë, nuk ka të bëjë me diskriminimi përveç duke e kuptuar qartë mungesën e kuadrove në këto programe. Jemi të vendosur se ky vendim ka qenë i drejtë dhe në rrethana të cilat jemi, të anulojmë vendimin deri në ardhjen e ministrit të ri. Ne po e bëjmë tërheqjen e vendimit pasi jam ministër në largim, në anën tjetër nuk do të merrej ky vendim se është vendim i drejtë”, tha ai.

Studentë të disa departamenteve të Universitetit të Prishtinës “Hasan Prishtina” kanë protestat si shenjë kundërshtimi ndaj vendimit për mos ndarjen e bursave për disa drejtime. Ata e konsideronin vendim diskriminues.

Ndryshe, Ministria e Arsimit, Shkencës dhe Teknologjisë kishte thënë se bursat do të shpërndahen vetëm për kuadrot deficitare.