Dy burra janë arrestuar në Uttar Pradesh të Indisë pasi dyshohet se kanë mashtruar një mjek duke ia shitur një “llambë Aladdin” që ata premtonin se do t’i sillte atij pasuri dhe shëndet. Ata madje pretenduan të trillonin shpirtrat nga llamba, në përputhje me përrallën nga Netët Arabe.

Raportohet se kishin kërkuar më shumë se 200,000 dollarë për llambën, por u vendosën për një parapagim prej 41,600 dollarë, transmeton rtv21.tv.

Mjeku thuhet se paraqiti një ankesë në policinë lokale në Meerut, Uttar Pradesh perëndimore, në fillim të kësaj jave. Në ankesë, cituar nga NDTV, doktori tha se u takua me dy burrat kur filloi të trajtojë një grua që ai më vonë e kuptoi se ishte nëna e tyre.

“Gradualisht ata filluan të më tregonin për një baba (zot) që ata pretenduan se gjithashtu vizitoi shtëpinë e tyre. Ata filluan të më lanin trurin dhe më kërkuan të takoja këtë baba,” thotë ai. Ai më pas u takua me babën “i cili dukej se kryente rituale të tilla”.

Ai gjithashtu thuhet se tha se “gjatë një vizite ‘Aladdin’ në të vërtetë bëri një paraqitje para meje” dhe vetëm më vonë ai kuptoi se një nga të akuzuarit ishte veshur si figura ikonike.

Raporte të tjera në mediat indiane sugjerojnë që të dyshuarit pretenduan se krijuan një xhind për të bindur mjekun për vërtetësinë e llambës.

Burrat përfundimisht i ofruan llambën, duke premtuar se “do të sillte pasuri, shëndet dhe fat të mirë”.

Një oficer i lartë policie i Meerut, Amit Rai, tha se të njëjtët burra dyshoheshin se kishin mashtruar familje të tjera në mënyra të ngjashme. “Dy janë arrestuar. Një grua është në arrati,” tha ai./21Media