Hiperpigmentimi i lëkurës, ose siç i njohim në gjuhën e përditshme njollat kafe, është një nga problemet më të shpeshta estetike që prek pothuaj të gjitha gratë, sidomos nëse nuk mbroni lëkurën nga veprimi i rrezeve ultravjollcë.

Me siguri gjëja e fundit që çoni në mend është të kombinoni bananen dhe limoni, mirëpo kjo përzierje e çuditshme jo vetëm që funksionon mbi njollat kafe, por i rikthen lëkurës së fytyrës shkëlqimin e mbyllur.

I gjithë sekreti, sipas Living, qëndron tek bashkëveprimi i vitaminës C, acidit citrik të limonit me përbërësit me veti antiinflamatore të bananes, që luftojnë veprimin e radikaleve të lira, dhe agjentëve të tjerë të jashtëm.

Për të realizuar këtë maskë ju nevojitet 1 banane e pjekur mirë dhe 1 limon.

Shtypni fillimisht bananen dhe më pas bashkojeni me lëngun e limoni të shtrydhur. Me ndihmën e një peneli përhapni të gjithë masën dhe lëreni të veprojë për 30 minuta derisa të thahet plotësisht. Ky trajtim duhet përdorur çdo ditë derisa të shihni rezultatet e para, të cilat shfaqen pas dy javësh.