Përkujtohen albanologët Eric Hamp e Idriz Ajeti

Përkujtohen albanologët Eric Hamp e Idriz Ajeti

Në Prishtinë është duke u mbajtur edicioni i 38 i Seminarit Ndërkombëtar për Gjuhën, Letërsinë dhe Kulturën Shqiptare. Sot, drejtuesit e këtij seminari mbajtën tryezë për jetën dhe veprën e dy studiuesve të gjuhës shqipe, për Eric Hamp dhe Idriz Ajetin. Në këtë tyrezë u veçuan disa nga kontributet e shumta që këta albanolog, tashmë të ndjerë, dhanë për gjuhën shqipe./21Media