Storia e 23-vjeçares

Storia e 23-vjeçares

E reja braziliane, Marcelle Mancuso, përndryshe një modele fitnesi në Instagram, mbeti e paralizuar nga qafa, pasi u rrëzua ndërsa po kryente një ushtrim për të forcuar muskujt e stomakut.

Ushtrimet e tilla kërkojnë forcë standarde që kryhet nga shumë njerëz dhe nuk do të ndodhte kurrë që ata të lëndoheshin gjatë performancës së tyre.

Por kjo është pikërisht i ndodhi 23-vjeçares derisa ishte në palestër duke bërë ulje të përmbysura, që do të thotë që kyçet e këmbëve të saj janë lartë në ajër dhe koka e saj më pranë dyshemesë.

“Ishte një ditë normale në palestër. Unë fillova të bëj barkun me kokë poshtë duke bërë punë në stol, dhe kur bëra stërvitje, këmbët e mia ishin të lidhura me rripa. Kaseta shpërtheu në mes të stërvitjes dhe trajneri personal nuk mund të më mbante. Unë godita pjesën e pasme të kokës dhe nuk mund të lëvizja. Diagnoza ime ishte tetraplegjia, që do të thoshte se nuk mund të lëvizja krahët dhe këmbët. Mjekët nuk ishin të sigurt nëse do të arrija të ecja përsëri”, tha Mancuso.

Tetraplegjia është një gjendje e shkaktuar nga dëmtimi i shtyllës kurrizore në shpinë. Është një paralizë e pjesës së sipërme dhe të poshtme të trupit – përfshirë gishtërinjtë, duart, krahët, gjoksin, këmbët dhe gishtërinjtë.

Tetraplegjia gjithashtu mund të kufizojë lëvizjen e kokës, qafës dhe shpatullave. Pas lëndimit, si pasojë e së cilit humbi aftësinë e saj për të lëvizur krahët dhe këmbët, mjekët vendosën një pjatë titan 23-vjeçares dhe gjashtë vida në qafë për të rregulluar shtyllën kurrizore.

“Unë u tremba, por kam luftuar. Unë i përkushtohem fizioterapisë çdo ditë,” tha ajo.

Mancuso duhej të mësonte të shëtiste dhe të ushqehej përsëri, por në fund ishte në gjendje të rikuperohej dhe të kthehej në palestër.

Sot, ajo thotë se çon një jetë normale dhe është e pavarur nga kushdo, dhe mund të ecë, të vrapojë dhe të notojë.

Pas aksidentit, Mancuso rrallë postonte përmbajtje të lidhura me fitnesin në mediat sociale dhe fotot e stërvitjeve të saj të mëparshme që ajo kryente në palestër u hoqën.

Në kanalin e saj në YouTube, me disa video, ajo ka ndjekur procesin e mrekullueshëm të rimëkëmbjes.

“Falënderoj Zotin çdo ditë për këtë”, deklaroi ajo në lidhje me shërimin e saj të mrekullueshëm.