Më shumë se 12 milionë njerëz në Mbretërinë e Bashkuar tani kanë marrë të paktën një dozë të vaksinës Covid, pasi 550,000 vaksinat e para u dhanë të shtunën, përcjell portali rtv21.tv

Qeveria po synon të ofrojë dozat e para për 15 milionë njerëz në katër grupet kryesore me përparësi deri më 15 shkurt.

Shifrat e fundit gjithashtu treguan se 373 persona të tjerë në Mbretërinë e Bashkuar kanë vdekur brenda 28 ditëve pasi rezultuan pozitiv Covid, dhe kishte edhe 15,845 raste të tjera.

Më pak vdekje priren të raportohen të dielën.

Ndërkohë, testimi në vendet të punës Covid po u ofrohet më shumë kompanive në Angli , për stafin që nuk mund të punojë nga shtëpia gjatë bllokimit, thotë qeveria.

Bizneset me më shumë se 50 punonjës tani janë në gjendje të hyjnë në testet të cilat mund të prodhojnë rezultate në më pak se 30 minuta./21Media