Disa mund të thonë se makinat e shkrimit janë një gjë e së kaluarës, por një artist i ri dëshmon se është krejt e kundërta. Studenti 23-vjeçar i arkitekturës, James Cook krijon vepra arti të mrekullueshme duke përdorur makina shkrimi manual dhe gjithnjë e më shumë njerëz po interesohen për to.

Punimet e tij janë shumë të sakta dhe precize, ku paraqiten njerëz, arkitekturë, natyrë të lashtë dhe kafshë shtëpiake.
Cook u interesua për makinat e shkrimit 6 vjet më parë kur lexoi një lajm për një njeri që vuante nga paraliza cerebrale. Në pamundësi për të mbajtur një laps ose penel, ai zgjodhi të vizatonte me një makinë shkrimi, transmeton rtv21.tv.

“Frymëzuar nga historia e tij, vendosa ta bëj punën e tij pjesërisht premisa për studimet e mia të artit në kolegj “, thotë Cook.

Artisti britanik bleu makinën e shkrimit të tij të parë nga një çift i moshuarish që po shisnin antike të tyre. Edhe pse shumë njerëz i kanë pasur ato në të kaluarën, makinat e shkrimit janë të vështira për t’u gjetur tani, sepse shumë i kanë harruar ato. Sidoqoftë, Cook ka arritur të rrisë koleksionin e tij në 30 makina shkrimi të ndryshme që ai përdor për të prodhuar pikturat e tij.

Ky lloj arti mund të marrë shumë kohë dhe mund të duket sikur mësoni një gjuhë të re. Sidoqoftë, Cook thotë se i pëlqen të kalojë kohë për t’i bërë vizatimet e tij në mënyrë proporcionale korrekte dhe duke menduar për detaje të vogla.

Kur u pyet se sa kohë i duhet për të bërë një vizatim, Cook thotë se kjo varet nga faktorë të ndryshëm. Pjesa më komplekse mund të kërkojë deri në 30 orë për t’u bërë.

“Çdo vizatim ndryshon në madhësi, shkallë dhe kompleksitet. Sidoqoftë, unë jam i kufizuar të përdor letër standarde A4, kryesisht pasi kjo ishte madhësia më e zakonshme e letrës që do të merrte një makinë shkrimi. Çdo vizatim mund të zgjasë nga 9-30 orë. Kohët e fundit kam përfunduar një komision të një zonje që është vizatimi im më i madh deri më tani”, tha ai./21Media