Familja mbretërore në Afrikë të Jugut ka konfirmuar vdekjen e mbretëreshës Noloviso Sandile nga Covid-19. Mbretëresha Noloyiso, 56 vjeçe, shërbeu si përfaqësuese e familjes mbretërore.

Presidenti Cyril Ramaphosa e përshkroi atë si “një bastion të vlerave tradicionale dhe një udhëheqëse frymëzuese dhe parimore e popullit të saj”, duke thënë se ajo kishte luajtur një rol të rëndësishëm në zhvillimin e mbretërisë së saj në Kepin Lindor./21Media