Mbretëresha shënon 25,000 ditë në fron, duke kaluar një moment tjetër si monarkinë më të gjatë në shërbim të vendit.

Elizabeth II u bë sovrane më 6 shkurt 1952 me vdekjen e babait të saj, Mbretit George VI, kur ajo ishte 25 vjeç.

Mbretëresha arriti Jubileun e saj të Argjend në vitin1977, atë të Artë në vitin 2002 dhe Diamant në vitin 2012.

Dhe 94-vjeçarja tani është më pak se dy vjet larg festimit të Jubileut të saj të Platinumit, 70 vjet në fron, në vitin 2022, transmeton rtv21.tv.

Mbretëresha ka qenë një figurë e vazhdimësisë pasi vendi i saj ndryshoi gjatë shekullit të 20-të, Mijëvjeçarit dhe në shekullin XXI në mes të përparimeve të reja teknologjike dhe shoqërore dhe një vazhdimësi të qeverive britanike.

Mbretëresha do të jetë në Kështjellën Windsor me Dukën e Edinburgh dhe ‘HMS Bubble’ të stafit që kanë qenë duke drejtuar familjen e zvogëluar të çiftit.

Ajo është monarke për 68 vjet, pesë muaj dhe 12 ditë deri më 18 korrik, dhe në vitin 2015 kapërceu rekordin e 23.222 ditëve, 16 orëve dhe rreth 30 minutave të vendosura nga stërgjyshja e saj, Mbretëresha Victoria.

Në vendin e parë është Louis XIV i Francës, me një mbretërim mbresëlënës 72-vjeçar dhe 110-ditë. I njohur si Louis i Madh, monarku francez u bë Mbret në moshën katër vjeç pas vdekjes së babait të tij Louis XIII, dhe sundoi nga 14 maj 1643 deri në 1 shtator 1715./21Media