Mbreti belg Philippe më në fund u takua me gjysmë motrën e tij dikur sekrete, Delphine de Saxe-Cobourg, pas disa vitesh të mohimeve mbretërore që kishin të bënin me atësinë e princeshës.

Dyshja u takua për herë të parë më 9 tetor në Kalanë e Laeken, rezidenca zyrtare e familjes mbretërore, në një “takim të ngrohtë”, transmeton rtv21.tv.

Saxe-Cobourg, vajza e ish-mbretit belg Albert II, fitoi të drejtën për ta quajtur veten princeshë në fillim të këtij muaji, pas një vendimi nga Gjykata e Apelit në Bruksel, e cila tha se ajo kishte të drejtë të njëjtat të dhe tituj mbretërorë si tre fëmijët e tjerë.

E njohur deri vonë si Delphine Boël, Saxe-Cobourg nisi një proces gjyqësor në vitin 2013 për të njohur ish-Mbretin si babanë e saj. Ajo pretendoi se Mbreti kishte një lidhje me nënën e saj, Sibylle de Selys Longchamps, duke rezultuar në lindjen e saj në vitin 1968.

Ish Mbreti kundërshtoi pretendimet për shtatë vjet dhe madje nuk arriti të nënshtrohej në një test atësie ADN kur u urdhërua ta bënte këtë nga Gjykata e Apelit në Bruksel në tetor të vitit 2018.

Albert II më në fund bëri një test atësie pasi një gjykatë vendosi majin e kaluar se ai do të përballej me një gjobë ditore prej 5,000 eurosh derisa të merrte testin. Në janar, ai pranoi se ishte babai biologjik i Boël.

Princesha Delphine thotë se nuk pret asgjë nga familja mbretërore, e cila refuzoi të pranonte ekzistencën e saj deri në këtë vit

Albert II u martua me Paola Ruffo di Calabria, më vonë Mbretëresha Paola e Belgjikës, në 1959 dhe u bë mbret në vitin 1993. Në vitin 2013, në moshën 79 vjeç, ai braktisi fronin në favor të djalit të tij Philippe, duke përmendur shqetësime mbi moshën dhe shëndetin e tij./21Media