Mbrojtja dhe promovimi i trashëgimisë arkeologjike prioritet për MKRS

Ministri i Kulturës, Hajrulla Çeku ka pritur sot në takim përfaqësues të institucioneve përgjegjëse për zbatimin e hulumtimeve studimore kërkimore në Lokalitetin Arkeologjik Ulpiana.
Projekti “Gërmimet në lokalitetin arkeologjik Ulpiana” është zhvilluar në bashkëpunim të ngushtë në mes të MKRS dhe Institutit Arkeologjik të Kosovës, Universitetit të Prishtinës – Fakultetit Filozofik, Departamenti i Antropologjisë, Universitetit École normale supérieure (Paris).
Në takim të pranishëm ishin, prof. Arben Hajdari nga UP, Milot Berisha arkeolog nga IAK, të cilët prezantuan aktivitetet e zhvilluara në kuadër të këtij bashkëpunimi nga viti 2017 e deri më sot, si dhe veprimet që planifikohet të zhvillohen nga gjysma e dytë e këtij viti.
Projekti tre vjeçar zhvillohet në kuadër të ligjit për ratifikimin e “Marrëveshjes financiare për IPA 2020 në mes të Republikës së Kosovës dhe Bashkimit Evropian”, në kuadër të sektorit, Mbështetja për Turizmin dhe Trashëgiminë Kulturore dhe financohet nga fondet IPA II të Bashkimit Evropian./21Media

Back to top button