Rruga drejt prodhimit duke neutralizuar karbonin

Rruga drejt prodhimit duke neutralizuar karbonin

Prodhimi industrial është energjetik. Kjo është arsyeja pse efikasiteti i burimeve, efikasiteti i energjisë dhe neutralizimi i karbonit kanë qenë në axhendën e industrisë për shumë vite. Debati për klimën që po zhvillohet aktualisht në shoqëri po ndihmon në këtë drejtim duke shtuar vrull të mëtejshëm në zhvillimin e teknologjive të përparuara të qëndrueshme dhe modeleve të biznesit të cilat shmangin emetimin e dyoksidit të karbonit.

Çfarëdo forme që marrin këto teknologji dhe modele biznesi – qoftë zgjidhje të mençura për energji, modele të ekonomisë rrethore ose model të lehtë – fitimet që vijnë nga aspekti i ruajtjes së burimeve, efikasitetit të energjisë dhe optimizmit të procesit do të bëjnë më shumë sesa thjesht të kundërshtojnë ndryshimin e klimës; ato do të jenë të mira edhe për biznesin.

Kjo është arsyeja pse një nga porositë kryesore të panairit HANNOVER MESSE 2020 qe do te mbahet nga 20 deri me 24 prill te këtij vitit është që mbrojtja e klimës dhe politikat industriale të ardhshme janë dy anë të pandashme të së njëjtës monedhë./21Media