Notoni tri herë në javë për forcimin e muskulit të zemrës

Notoni tri herë në javë për forcimin e muskulit të zemrës

Temperaturat e larta na tërheqin për t’u freskuar, por ato gjithashtu na çojnë të kujdesemi për shëndetin tonë, veçanërisht kur bëhet fjalë për zemrën.

Për ta forcuar atë, nuk ka asnjë mënyrë më të mirë, më efektive, më të lirë ose më argëtuese sesa e keni menduar – noti.

Ky sport themelor, i cili përfshin të gjitha grupet e muskujve, është lehtësisht i arritshëm dhe tani është koha e duhur për ta futur atë në rutinën tonë javore dhe të bëjmë sa më mirë që të kemi për gjendjen e zemrës sonë.

Sipas një studimi të Universitetit të Madridit, i kryer në 2,200 lëndë të të dy gjinive dhe të moshës dhe shëndetit të ndryshëm, noti vetëm për 45 minuta tri herë në javë forcon muskulin e zemrës.

Në çfarë mënyre?

Derisa notojmë, zemra pompon gjakun më shpejt me ndihmën e muskujve të zemrës, gjë që rritë qarkullimin e gjakut, e cila nga ana tjetër ka një efekt të dobishëm në shëndetin e të gjithë organizmit dhe veçanërisht sistemin kardiovaskular.