Ja disa sygjerime

Ja disa sygjerime

Nëse pini një gotë lëng molle, portokalli ose lëng rrushi në mëngjes, kjo mund të jetë një burim i mirë i vitaminës C. Sidoqoftë, nuk duhet t’i konsumoni ato së bashku me barnat.

Hulumtimet kanë treguar që lëngu i rrushit ul ndjeshëm thithjen e ilaçeve të caktuara, siç janë sëmundja e zemrës dhe kanceri.

Shkencëtarët në Universitetin e Ontario Perëndimore në Kanada kanë zbuluar se njerëzit që marrin të ashtuquajturat antihistamina, ilaçet që më së shpeshti përdoren kundër formave të ndryshme të alergjisë me lëng rrushi – arrijnë të përdorin vetëm 50% të ilaçit në krahasim me njerëzit që e marrin atë me ujë.

Mjeku David Bailey ka zbuluar se lëngu i rrushit, mollës dhe portokallit përmbajnë një substancë që bllokon thithjen e ilaçeve të caktuara nga stomaku. Bailey gjithashtu zbuloi 20 vjet më parë se lëngu i rrushit rrit thithjen e ilaçeve të caktuara, të cilat mund të çojnë në një mbidozë të barit, me të gjitha pasojat. Ai beson se pacienti duhet të bisedojë me mjekun ose farmacistin nëse një ilaç i veçantë duhet të pihet me lëng frutash në vend të ujit.

Rekomandimi është që gjithmonë të merrni ilaçe me ujë.