Ju sjellim disa mënyra të lehta

Ju sjellim disa mënyra të lehta

Të gjithë duan të kenë dhëmbë të bardhë dhe të shëndoshë. Nëse doni të keni dhëmbë të bardhë, duhet t’ju kushtoni shumë kujdes.

Frutat dhe perimet janë antioksidantë të pastër që mund të krijojnë mrekulli në dhëmbët tuaj. Ja disa mënyra se si të keni dhëmbë të bardhë, falë këtyre frutave:

Dredhëzat (luleshtrydhet) mund t’ju ndihmojnë t’i zbardhni dhëmbët dhe të largoni njollat e kafesë dhe të verës.

Mollat ndikojnë si largues natyralë, sepse ndihmojnë që të prodhohet sa më shumë pështymë dhe shërben si agjent ‘vetëpastrues’.

Portokajt ose frutat e tjerë ndihmojnë që të zbehet aciditeti, sepse ai shkakton prishjen e dhëmbëve./21Media