Tri mënyra që mund të ju ndihmojnë

Tri mënyra që mund të ju ndihmojnë

Sipas statistikave, rreth 10% e popullsisë së rritur vuan nga dhimbja e qafës në çdo moment të caktuar dhe mbi 65% e përjetojnë atë një herë në jetën e tyre.

Shkaqet më të shpeshta të dhimbjes së qafës janë mbi-ushtrimi, gjumit jo i mirë / ulur, ulur në të njëjtën pozitë për një kohë të gjatë dhe nivelet e larta stresi.

Por, ka mënyra për t’u marrë me të. Më poshtë ju sjellim disa mënyra të lehta dhe të natyrshme për t’u thënë lamtumirë problemeve të qafës suaj!, përcjell rtv21.tv

Për dhimbjet e kohëve të fundit / akute: aplikoni një qese akulli

Vendosni një qese me akull me copëza për rreth 15 minuta në pjesën më të prekur. Akulli është efektiv për dhimbjet akute që përfshijnë ënjtje, pasi ndihmon në zvogëlimin e rrjedhjes së gjakut duke ngushtuar enët e gjakut. Asnjëherë mos e përdorni akullin drejtpërdrejtë, gjithmonë vendoseni në një qese, sepse parandalon acarimin e  lëkurës dhe ngrirjen.

Masazhi

Konsultohuni me një terapist masazhi. Një masazh mund të bëjë mrekulli duke liruar muskujt e spazmave, duke zvogëluar inflamacionin dhe duke siguruar ngushëllim. Një masazh gjithashtu do të ndihmojë në heqjen e depozitave të kripës në qafë.

Ndryshimet e jetesës

Shumica e dhimbjeve të qafës lindin për shkak të një jetese jo të mirë. Shkuljet e vogla në stilin e jetës mund të ndihmojë në shërimin e dhimbjes dhe parandalimin e saj.

Pushim: Shumica e dhimbjes së qafës ndodh për shkak të stresit të shkaktuar nga veprimet e përsëritura, duke kaluar shumë kohë në kompjuter dhe duke fjetur në një pozicion të papërshtatshëm. Është e këshillueshme që sapo të filloni të ndieni dhimbje, mos e kryeni aktivitetin që e ka shkaktuar atë. Pushoni pak ditë. Shumica e dhimbjes së qafës shërohet në pak ditë, por nëse nuk ndodh, kërkoni këshilla profesionale.

Ndryshimi i pozicionit tuaj të fjetjes: Fjetja në shpinë është pozita më e mirë e ndjekur nga gjumi në anën tuaj. Shmangni fjetjen në stomak. Përdorni jo më shumë se një jastëk dhe mos përdorni një jastëk të trashë. Përdorimi i një jastëku të veçantë ortopedik është i preferuar./21Media