Ishte memece dhe nuk lëvizte por...

Ishte memece dhe nuk lëvizte por…

Njihuni me vajzën e quajtur Amber dhe terapinë e saj nga “shoku” gomar. Këta të dy kishin një fillim të përafërt në jetë … Gomari i cili quhet “Shocks” u gjet me një litar të lidhur rreth qafës së tij dhe lëkurën e mbuluar me plagë për shkak se ishte i lidhur për një kohë të gatë.

Mirëpo, ai u shpëtua dhe u dërgua në Angli, ku u takua me Amberin në vitin 2013. Në atë kohë vajza nuk ishte në gjendje të lëshonte asnjë tingull e lërë më të fliste.

Kur Amber dhe motra e saj ishin lindur ajo hyri në një operacion që shpëtoi jetën e saj, por ndërpreu rrjedhjen e ajrit nga kordat e saj vokale dhe e bëri atë memece. Në krye të kësaj, vajza ka paralizë cerebrale e cila e bëri atë që edhe mos të lëvizte, shkruan rtv21.tv.

Por, gjithçka filloi të ndryshonte kur u takua me Shock. “Ishte shumë e menjëhershme të shihej se ata kishin një lidhje së bashku, pasi ata ishin të dy në mënyrë kaq të butë me njëri-tjetrin,” tha nëna e Amber Austwick.

Me të vërtetë ata dukeshin të goditur!” Muskujt e vajzës u forcuan dhe shëndeti i saj u përmirësua. Së shpejti ajo kishte një tjetër operacion që duhej ta kthente aftësinë e saj për të folur. Fjalët e para të Amberit ishin “Unë të dua, Shocky”.

“Ishte një moment kaq krenar dhe sigurisht një lehtësim se ajo tani mund të fliste,” rrëfen nëna e saj. “Do të thosha se ata e shëruan njëri-tjetrin”, shtoi ajo.

Prandaj, kurrë nuk duhet të dorëzoheni para sfidave të jetës, gjithmonë ekziston një rrugëdalje./21Media