Burri zbuloi se shtatzënia e gruas nuk është ajo që duket

Burri zbuloi se shtatzënia e gruas nuk është ajo që duket

Një burrë vuri re diçka të çuditshme kur gruaja e tij shkoi të bënte një ultrazë.

Ata zbuluan se po prisnin një fëmijë, duke shtuar se familja e tij do të bëhej edhe me një anëtar të ri.

Sidoqoftë, ai tha që gruaja e tij ishte “shumë e sëmurë për pjesën më të madhe të shtatëzënisë”, dhe kur u bë ultrazëri, ajo nuk kishte fëmijë. Përkundrazi, dukej si një “kokërr rrushi”, tha ai, duke shtuar se në të vërtetë ishte një tumor!

Një shtatëzani molare është një tumor që formohet në mitër si rezultat i një shtatëzënie jo të rregullt, transmeton rtv21.tv.

Sipas mjekëve në Mbretërinë e Bashkuar, ndodh kur fekondimi i vezës nga spermatozoidi shkon keq dhe çon në rritjen e qelizave anormale ose grupimeve të qeseve të mbushura me ujë brenda mitrës.

Burri tha që gruaja e tij duhej ta hiqte menjëherë atë. “Për shkak se shtatzënitë molare janë kaq vaskulare, kirurgu duhej të përgatitej për një historektomi të plotë. Për fat të mirë, operacioni shkoi me sukses”, shkroi ai.

Tani gruaja e tij është e sigurt dhe e shëndetshme.

“Megjithëse nuk kemi arritur t’i shtojmë familjes sonë edhe një anëtar, unë jam aq mirënjohës për gruan dhe djalin e mahnitshëm që kam aktualisht”, tha ai.

“Një shtatëzani molare është rezultat i një gabimi gjenetik gjatë procesit të fekondimit që çon në një rritje të indeve jonormale brenda mitrës. Shtatzënitë molare rrallë përfshijnë një embrion në zhvillim, dhe rritja e këtij materiali është i shpejtë në krahasim me rritjen normale të fetusit. Ka pamjen e një koleksioni të madh dhe të rastësishëm të grupimeve qelizore në formë rrushi. Ekzistojnë dy lloje të shtatzënive molare, “të plota” dhe “të pjesshme”, thonë raportet mjekësore.

Sipas raporteve:

-Në SHBA, afërsisht 1 nga 1.000 shtatzënitë është molare
-Meksiko, Azia Juglindore dhe Filipinet kanë norma më të larta se SHBA për shtatzënitë molare
-Gratë në SHBA kanë më shumë rrezik sesa gratë me ngjyrë
-Gratë mbi 40 vjeç
-Gratë që kanë pasur një shtatzëni molare të mëparshme
-Gratë me një histori aborti./21Media