Akulli do të largohet shumë lehtë

Akulli do të largohet shumë lehtë

Është një punë e përditshme që thjesht duhet të bëhet një herë në një kohë: shkrirjen e frigoriferit tuaj. Pas një kohe, një shtresë e akullit do të ndërtohet brenda frigoriferit dhe do të kushtojë shumë energji, kështu që do të rrisë edhe faturën e energjisë elektrike. Plus, do të shkaktojë vështirësi edhe kur bëhet fjalë për largimin e gjërave ose mbylljen e derës. Kjo merr shumë kohë dhe përpjekje! Të paktën, kjo është ajo që njerëzit mendojnë, transmeton rtv21.tv.

Si të largohet akulli i formuar në frigorifer:

Gjëja e parë që duhet të bëni është të largoni gjithçka nga frigoriferi. Mbushni një enë me ujë shumë të nxehtë, vendosni bashkë me ujin e nxehtë edhe një peshqir të vogël brenda frigoriferit.
Përdorni një shpatull plastike ose druri për ta çarë akullin. Asnjëherë mos përdorni një thikë të mprehtë! Shanset janë që ju do të dëmtoni me thikë direkt elementet e ftohjes në muret e frigorifer! Ju do të vini re se akulli do të dalë shumë lehtë për shkak të ujit të nxehtë. Hiqeni peshqirin me akullin dhe fshijni ujin që ka mbetur në frigorifer duke përdorur një leckë./21Media