Poezi nga Jacques Prévert
Përktheu: Ag Apolloni

Ai hodhi kafe
n’filxhan
i hodhi tambël
kafes
i hodhi sheqer
kafes me tambël
e përzjeu
me lugë
e piu kafen me tambël
mandej e la filxhanin
pa m’thanë asni fjalë
ndezi ni cigare
formoi nja dy rrathë
me tym
shkundi cigaren
n’shpuzore
pa m’thanë asni fjalë
pa m’hedh asni shikim
u çu’
vnoi kapelën n’kry’
veshi kapotën
se binte shi
dhe doli jashtë
nëpër shi
pa m’thanë asni fjalë
pa m’hedh asni shikim
e unë s’u përmbajta
kapa kryet me duer
dhe qajta.