Kjo metodë nuk e zëvendëson këshillimin e ndonjë doktori

Kjo metodë nuk e zëvendëson këshillimin e ndonjë doktori

Me qëllim që të lehtësohet monitorimi i shëndetit të njeriut, ekspertët kanë zbuluar një mënyrë të lehtë për ta monitoruar atë pa pasur nevojë të dilni nga shtëpia.

Sipas tyre, duhet të merret një lugë, ta lëvizni atë në gjuhë, duke e lagur me pështymë. Të vendoset luga në një qese plastike dhe pastaj të lihet diku në dritë. Pritni një minutë dhe kontrollojeni lugën

Nëse lugës nuk i mbetet ndonjë shenjë dhe nuk ka aromë të keqe, atëherë ju nuk keni probleme shëndetësore me organet e brendshme.

Nëse luga mban aromë të keqe të fortë, sipas ekspertëve atëherë keni probleme me mushkëritë apo stomakun

Nëse mban aromë të ëmbël mund të keni diabet, nëse mban erë amoniaku – mund të keni probleme me veshka

Nëse luga mban njolla me ngjyrë të verdhë apo të bardhë  mund të keni probleme me gjëndrat tiroide, me ngjyrë të purpurt mund të keni bronkit, qarkullim të dobët të gjakut apo nivele të larta të kolesterinës

Ngjyrë të bardhë infeksion në sistemin respirator dhe nëse të portokalltë mund të keni ndonjë sëmundje të veshkave./21Media