Disa metoda për të pasur këmbët e buta si të foshnjave

Disa metoda për të pasur këmbët e buta si të foshnjave

Të çarat e lëkurës në thembra apo edhe lythat nga fërkimet e ndryshme mund të shkaktojnë dhimbje të tmerrshme.

Ato shpesh ndodhin në duar dhe këmbë dhe normalisht janë të padëmshme, por mund të infektohen nëse nuk trajtohen. Ndërsa mjekët mund të trajtojnë me metoda të ndryshme, ka edhe mjete në shtëpi që njerëzit kanë përdorur për të trajtuar këmbët e tyre.

Më poshtë ju sjellim disa metoda për trajtimin e këmbëve dhe zbutjen e lëkurës, shkruan rtv21.tv

Aspirina e thjeshtë mund të ndihmojë në pastrimin e të çarave të këmbëve apo lythave në këmbë. Shtrydhni rreth 5 ose 6 tableta aspirina dhe përziejeni pluhurin me lëng limoni dhe ujë. Bëni një pastë që mund të vendoset në vendin ku keni të çarat. Përfundoni zonën me një peshqir të ngrohtë dhe mbuloni me një qese plastike. Pas rreth 10 minutash, hiqni kallirin  Nëse jeni diabetik ose keni një alergji ndaj aspirinëve mos e përdorni këtë metodë.

Shtimi i sodës së bukës në ujë, duke vendosur këmbët në të mund të ndihmojë në shërimin e të çarave të këmbëve. Përzieni sodën me ujë për të bërë një pastë dhe e zbatoni atë në rregullimet derisa të shëroheni.

Kremrat e zbutjes së lëkurës ose vazelina mund të ndihmojnë në zbutjen e këmbëve dhe në shërimin e të çarave. Mbajtja e çorapave ose dorezave pas aplikimit të kremrave mund të ndihmojë në shërimin e këmbëve tuaja.

Çaji i ngrohtë është gjithnjë ngushëllues, por gjithashtu mund të jetë i mirë për lëkurën. Për shërimin e këmbëve plasaritjet përzieni çajin kamomil me ujë. Kjo do të ndihmojë lëkurën tuaj./21Media