Këshilla se si t'i mbroni sytë nga kompjuteri

Këshilla se si t’i mbroni sytë nga kompjuteri

Kur qëndroni me orë të tëra pranë kompjuterit, pa dyshim që kjo do të shkaktojë probleme për sytë tuaj. Këtë e rrit edhe më shumë puna në ambiente në mbyllura.
Disa këshilla të ju ndihmojnë që t’i zvogëloni problemet eventuale të syve.

Ja disa këshilla praktike qe do t’u vijnë në:

Hapni e mbyllni sytë 10 deri 15 herë shpejt. Pastaj, mbyllni sytë dhe relaksohuni për 20-25 sekonda. Këtë ushtrim e përsëritni pesë deri gjashtë herë në ditë.

Shikoni vetëm drejt

Pastaj, duke e mbajtur kokën drejt pa lëvizur, çoni kahun e shikimit në anën e majtë. Pasi të keni shikuar për pak kohë në anën e majtë, pa e lëvizur kokën, ndryshoni drejtimin e shikimit në anën e djathtë. Këtë ushtrim e përsëritni 10 deri 20 herë./21Media