Do të duket si e re

Do të duket si e re

Dërrasat e prerjes janë një element thelbësor në kuzhinën e të gjithëve. Por a keni menduar ndonjëherë se sa të shëmtuara mund të bëhen dërrasat tuaja më pas? Pas të gjitha, ju që shpesh prisni sipër tyre apo edhe në vendet e posaçme prej druri ja disa truke për të hequr shenjat:

Ju mund të përdorni kripë dhe limon për ta pastruar atë. Sasi e vogël kripë mbi dërrasë dhe pastaj pastroni atë me gjysmën e limonit. Bëjeni këtë derisa aty të krijohet një lëng gri midis limonit dhe kripës.

Derdhni pak sodë buke dhe shtoni ujë të mjaftueshëm për ta bërë atë një paste. Fshijeni dhe fërkojeni mirë pastën në dërrasë sepse nëse nuk e bëni ajo do fillojë të lëshojë një aromë jo të mirë.

Nëse mund të përzieni pastë dhëmbësh të bardhë, dhe sode buke  dhe më pas ta fërkoni në dërrasën  me këtë lloj paste do shikoni që ajo përveç se ta pastroj do zbehi dhe shenjat.