Merkel thotë se Gjermania ka një sistem të shkëlqyeshëm shëndetësor

Merkel thotë se Gjermania ka një sistem të shkëlqyeshëm shëndetësor

Në një paraqitje televizive direkt në mediumet publike ARD & ZDF Kancelarja Merkel apelon për solidaritetin të gjithë qytetarëve gjermanë. Gjermania po përballet me sfidën më të madhe që nga Lufta e Dytë Botërore, nëse të gjithë i zbatojmë rregullat do ia dalim së bashku.

Kancelarja u bëri thirrje qytetarëve në një thirrje deri më tani unike për solidaritet dhe disiplinim në funksion të kërcënimit të paraqitur nga Koronavirusi “Kjo është një detyrë historike, dhe ajo mund të fitohet vetëm së bashku,” tha Angela Merkel në një paraqitje televizive.

“Pa përjashtim, gjithçka varet nga të gjithë dhe për këtë arsye nga të gjithë ne. Situata është serioze, ko do të thotë se nuk varet vetëm nga mënyra se si të disiplinuar sillemi por si zbatojmë rregullat“, tha Kancelarja.

“Që nga Lufta e Dytë Botërore nuk ka pasur asnjë sfidë më të madhe për vendin tonë që varet aq shumë nga solidariteti ynë i përbashkët”, deklaroi Merkel.

Sipas saj, e gjithë kjo po testohet si kurrë më parë.

“Ideja jonë për normalitetin, për jetën publike, për bashkëveprimin shoqëror e gjithë kjo po testohet si kurrë më parë.”

Virusi Covid-19 po ndryshon në mënyrë dramatike jetën në Gjermani. Ajo e di se sa të vështira janë mbylljet e dhomave të ngjarjeve, shkollave, qendrave të kujdesit ditor dhe hapësirave të lojërave.

Ka kufizime që nuk kanë ekzistuar kurrë në Republikën Federale“, tha Merkel.

“Gjermania ka një sistem të shkëlqyeshëm shëndetësor, ndoshta një nga më të mirët në botë. Kjo është arsyeja e optimizmit. Por spitalet tona gjithashtu do të dhe po përballen me rritje të numrit të pacientëve. Bëhuni të disiplinuar, së bashku ia dalim“, shtoi më tej Angela Merkel gjatë paraqitjës televizive në mediumet publike. /21Media