Mesazhi në shishe nga një vajzë gjendet pas 25 vjetësh

2 min read

Një mesazh në një shishe të dërguar nga një vajzë e re në Aberdeenshire është gjetur në Norvegji 25 vjet më vonë.

Joanna Buchan ishte tetë vjeç kur shishja u hodh nga një varkë peshkimi pranë Peterhead në vitin 1996 për një projekt shkollor.

Ajo u gjet 1,287 km larg në Gasvaer në Norvegjinë veriore nga Elena Andreassen Haga, e cila gjurmoi Joanën në mediat sociale.

Letra e nxënëses tregon një dashuri për ëmbëlsirat, por një mospëlqim të seksit të kundërt. “Meqë ra fjala i urrej djemtë”.

E shkruar mjeshtërisht me dorë dhe drejtuar “zbuluesit”, Joanna përshkruan gjithashtu qenin e saj të përkëdhelur dhe projektet e saj shkollore, transmeton rtv21.tv.

Elena, 37 vjeçare i tha BBC Scotland se e gjeti shishen e gjelbër në verën e vitit 2020 dhe mund të shihte menjëherë se kishte diçka brenda.

Elena dërgoi një mesazh në Facebook për Joanna-n, por ish nxënësja e Peterhead nuk e vuri re deri të hënën.

“Babai im gjeti gjithashtu një mesazh në një shishe kur ishte rreth pesë vjeç dhe tani është 66 vjeç, kështu që ka ndodhur shumë kohë më parë, por në të njëjtën zonë.

“Pra, është sikur është normale që gjërat të lahen në breg, por nuk ndodh shumë shpesh që të gjesh diçka me këtë lloj rëndësie”, u shpreh ajo.

Joanna tani është 34 vjeç dhe mjeke në Uellsin e Ri Jugor në Australi.

Ajo tha se gjeti “perlë absolute të mesazhi” nga Elena, që daton në vitin 2020, ndërsa lëvizte nëpër seksionin e kërkesave për mesazhe të Facebook Messenger.

“Më kujtohet në mënyrë të turbullt që bëra një mesazh në një shishe në shkollën qendrore Peterhead që e dërguam Peterhead në 1996”, shtoi ajo.

Letra përfshinte detaje për “shtëpinë e saj mjaft të madhe” dhe dashurinë e saj për arushat pelushi. “Kur e lexova, vdiqa duke qeshur”, tha ajo./21Media