Një mësues nga një shkollë fshati në Indi, i vlerësuar për përmirësimin e arsimimit të vajzave, ka fituar Çmimin Global të Mësuesit këtë vit.

Por Ranjitsinh Disale tashmë ka dhënë gjysmën e $ 1 milion (750,000) – duke e ndarë atë me nënkampionët në konkurs, përcjell portali rtv21.tv

Një çmim i veçantë Covid Hero u fitua nga Jamie Frost, një mësues në Mbretërinë e Bashkuar që drejtoi një faqe falas të shkollimit për matematikën.

Fituesit u shpallën nga Stephen Fry në një ceremoni në internet.

Disale, i cili jep mësim në Shkollën Fillore Zilla Parishad, në fshatin e prirur ndaj thatësirës Paritewadi, në shtetin perëndimor indian të Maharashtra, u emërua mësuesi më i mirë në botë, përpara 12,000 nominimeve të tjera.

“Në këtë kohë të vështirë, mësuesit po japin më të mirën e tyre për t’u siguruar që çdo student të ketë të drejtën e tij të për një arsimim të mirë,” tha Disale, 32 vjeç.

Mësuesit “gjithmonë besojnë në dhënien dhe ndarjen”, tha ai, dhe si i tillë po ndante gjysmën e parave të tij të çmimit midis mësuesve të tjerë të përzgjedhur në 10 më të mirët.

Disale u vlerësua nga juristët e konkursit për punën e tij për të siguruar që vajzat  të shkonin në shkollë dhe të arrinin rezultate të larta – në vend që të humbnin shkollën dhe të përballeshin me martesë të hershme.

Ai gjithashtu siguron mësime shkencore në internet për nxënës në 83 vende dhe drejton një projekt ndërkombëtar për ndërtimin e lidhjeve midis të rinjve në zonat e konfliktit./21Media