Meta do të paguajë 725 milionë dollarë për skandalin me Cambridge Analytica

Pronari i Facebook, Meta, ka rënë dakord të paguajë 725 milionë dollarë për të zgjidhur veprimet ligjore mbi një shkelje të të dhënave të lidhura me konsulencën politike Cambridge Analytica.
Mosmarrëveshja e gjatë akuzoi gjigantin e mediave sociale për lejimin e palëve të treta, përfshirë firmën britanike, të aksesojnë të dhënat personale të përdoruesve të Facebook.
Shuma e propozuar është më e madhja në një aksion të klasës së privatësisë së të dhënave në SHBA, thonë avokatët.
Meta, e cila nuk pranoi fajin, tha se kishte “rinovuar” qasjen e saj ndaj privatësisë gjatë tre viteve të fundit.
Në një deklaratë, kompania tha se zgjidhja ishte “në interesin më të mirë të komunitetit dhe aksionarëve tanë”.
“Ne mezi presim të vazhdojmë të ndërtojmë shërbime që njerëzit i duan dhe i besojnë me privatësinë në krye.”/21Media

Back to top button