Sot vendoset nëse Shqipërisë dhe Maqedonisë së Veriut do t'i hapen negociatat

Sot vendoset nëse Shqipërisë dhe Maqedonisë së Veriut do t’i hapen negociatat

Presidenti i Republikës sëShqipërisë, Ilir Meta nga Kukësi ka folur për hapjen e negociatave. Ai ka deklaruar se nuk mund të flitet asgjë për këtë proces, pasi ende nuk ka përfunduar.

“Shpresojmë të ketë reflektim dhe vendet skeptike të marrin shembullin e Bundestagut”, është shprehur kreu i shtetit.

I pyetur nëse do të dekorojë Kryeministrin nëse do të çelen negociatat, kreu i shtetit tha: Sot jemi për të dekoruar Radio Kukësin me titullin “kalorësi i flamurit kombëtar” sepse e ka merituar duke përmbushur misionin fisnik, sidomos në mbrojtje të të drejtave të shqitparëve në ish-jugosllavi duke patur kontribute historike për ato arritje që ka Kosova dhe shqiptarët në Maqedoninë e Veriut.

Drejtuesit e vendeve të BE-së janë mbledhur në ditën e dytë të samitit në Bruksel, ku do të vendosin sot nëse Shqipërisë dhe Maqedonisë së Veriut do t’i hapen negociatat.