Poezi nga autori i njohur shqiptar

Ali Podrimja është lindur më 28 Gusht, 1942 në Gjakovë. Ai është autor i më shumë se dhjetë vëllimeve me poezi dhe mbahet sot nga kritika si përfaqësuesi më tipik i poezisë së sotme shqiptare dhe si poet me emër dhe në shkallë kombëtare.

Më 18 korrik të vitit 2012, Ali Podrimja ishte zhdukur pas një festivali të poezisë në Francë. Pas kërkimeve të parreshtura të autoriteteve franceze, me 21 korrik të vitit 2012, ishte gjetur trupi i pajetë i shkrimtarit. Ali Podrimja ka vdekur në rrethana të panjohura./21Media

Metafora e jetës sime

Nëse s’flas
jeta ime s’ka qetësi

fjala ime bëhu Unë

heshtja të të mos shtypë
në gurë
rnulliri

nëse s’flas
jeta ime s’ka qetësi

fjala ime bëhu Unë

plaga ime
le të marrë
frymë thellë.