Ministria financon projektin “Qendra e Inovacionit dhe Ndërmarrësisë në UP”

Beqaj ka deklaruar se kjo Qendër do të shërbejë për lidhjen e dijes e shkencës me ekonominë dhe do t’iu shërbejë profesorëve, studentëve dhe të rinjve

Ministria e Inovacionit dhe Ndërmarrësisë dhe Universiteti “Hasan Prishtina” kanë nënshkruar sot memorandum bashkëpunimi për financimin e projektit “Qendra e Inovacionit dhe Ndërmarrësisë në UP”.

Nënshkrimi i Memorandumit është bërë nga Ministri Besim Beqaj dhe Rektori i Marjan Dema.

Me këtë rast, ministri Beqaj ka deklaruar se kjo Qendër do të shërbejë për lidhjen e dijes e shkencës me ekonominë dhe do t’iu shërbejë profesorëve, studentëve dhe të rinjve që kanë nevojë për aftësim profesional.

“Që nga themelimi i Ministrisë synim i yni ka qenë që Universiteti të bëhet me një qendër për inovacon dhe ndërmarrësi, e cila do t’ju mundësonte studentëve dhe profesorëve të punojnë bashkë me ekonominë, ku profesorët dhe studentët do të kenë mundësi t’i trajtojnë problemet e sektorit privat”, theksoi Beqaj.

Ai po ashtu tha se Ministria e Inovacionit dhe Ndërmarrësisë në bazë të marrëveshjes do të financojë me rreth 800 mijë euro meremetimin e dhe pajisjen e Qendrës së Inovacionit dhe Ndërmarrësisë, që gjendet në hapësirat e Fakultetit të Inxhinierisë Mekanike.

Ndërsa, rektori Marjan Dema foli për rëndësinë e Qendrës për Universitetin në kuadër të reformave që po bëhen.

“Qendra do të jetë një urë lidhëse e cila do të ofrojë trajnime të ndryshme, lidhjen e njohurive të të rinjve me biznesin. Do të shërbejë që të krijojmë studentë inovativ dhe kreativ. Jemi të interesuar që ta bëjmë atë transformimin e studentit, që të mos pret punë nga qeveria por nga vetja”, tha Dema.

Memorandumi për projektin “Qendra e Inovacionit dhe Ndërmarrësisë në UP” ka vlerë rreth 800 mijë euro, mjete këto të ndara nga Ministria e Inovacionit dhe Ndërmarrësisë më qëllim të meremetimin dhe pajisjes së hapësirës së destinuar për këtë Qendër në Fakultetin e Inxhinierisë Mekanike.

Back to top button