Ministrja e Administratës Publike dhe Vetëadministrimit Lokal në Serbi, Marija Obradoviq, ka refuzuar propozimin e kuvendit Komunal të Bujanovcit, që Ministri i Jashtëm i Shqipërisë, Gent Cakaj të shpallet “Qytetar Nderi” i këtij qyteti.

Kërkesa sipas Obradoviq është refuzuar me arsyetimin se sipas saj Cakaj ka thënë se serbët janë përgjegës për vrasjen e mijëra shqiptarëve.

Komunal i Bujanocit, në seancën e saj të fundit të mbajtur para dy javëve, ka propozuar që ministri i Punëve të Jashtme të Shqipirisë, Gent Cakaj të shpallet qytetar nderi i Komunës së Bujanocit./21Media