Të mirat që i keni nga mjalti

Të mirat që i keni nga mjalti

Shumica nga ju mjaltin e keni produkt të pandashëm në kuzhinat e juaja. Përveç kësaj, mjalti është përdorur dhe vazhdon të përdoret shumë në mjekësinë tradicionale.

Mjalti është produkt natyral për rritjen e flokëve, për shkak të përfitimeve dermatologjike.

1.Mjalti përdoret për rritjen e flokëve

Mjalti përdoret për shërimin e plagëve për shkak të aftësisë së tij për të nxitur rritjen e qelizave. Një studim i vitit 2013 tregon se mjalti mund të promovojë rritjen e qelizave epiteliale (të lëkurës). Skalpi i kokës është plot me qeliza epiteliale që përbëjnë shumë folikuj kaq të rëndësishëm për rritjen e flokëve./21Media